FOK (Föreningen för Olympisk Kortdistansskjutning) bildades 1923. Man kan verkligen tala om verksmaheten med gamla anor.
Våra skjutbanor ligger en liten bit utanför Borås centrum. Vi disponerar banor för pistolskytte, viltmålsskytte och hagelskytte.

I FOK finns ca 250 medlemmar som ägnar sig åt pistolskytte (luft och krutladdade pistoler), löpande viltmål 80 meter och hagelskytte. På våra banor bedrivs bland annat nybörjarkurser i pistolskytte. Dessa kurser har som mål, att ge grunderna i, och intresse för pistolskytte, ett grönt kort och förhoppningsvis kvalifikationer för att söka egen vapenlicens. För yngre intresserade anordnar vi luftpistolskytte under vinterhalvåret.

Vi har en omfattande tävlingsverksamhet på våra pistolbanor, med bland annat flera arrangerade SM-tävlingar. Vi brukar årligen arrangera andra tävlingar med tävlande från flera länder.

På våra andra banor kan du träna och ta prov för jägarexamen. Du kan också träna och förbereda dig för jaktsäsongen.

PISTOLBANORNA består av en 50 metersbana för fripistol, den har 30 skjutplatser med taveltransportörer och en rymlig skjuthall med läktarplatser.

Vi har naturligtvis också en 25 metersbana som består av två skjuthallar, den ena med 30 skjutplatser och den andra med 25. Alla 55 platserna är försedda med tavelställ för vändmål. På dessa banor bedrivs nationellt skytte i form av ban och fältskjutning, och även internationellt skytte med grenarna fri- och snabbpistol, som är olympiska, samt sport-, standard- och grovpistol, som skjuts i alla länder. Vad beträffar luftpistol skjuts detta i skyttecenter, som är beläget i Boråshallen. Vill du veta vilka tävlingar som arrangeras under året, titta bland länkarna efter vårt skjutprogram.
Boråspolisen använder våra pistolbanor för sina skjutövningar

ÄLGSKYTTEBANORNA kan hyras av intresserade. Du kan även skjuta serietävlingar på vårkanten och givetvis träna inför rådjurs- och älgjakt.
På älgbanan kan du också skjuta praktiskt prov och högviltprov för jägarexamen.
Information om öppettider hittar du på länksidan till vänster.


HAGELBANORNA består av trap-, rabbit-, och rådjursbana, avståndsbedömning och bana för säker vapenhantering. Du kan givetvis träna frånduvor för jägarexamen.
Banan kan även hyras av intresserade.
Du hittar information samt öppningstiderna på menyerna till vänster.


             Lite historia

              
Tillbaka till huvudsidan